Grecia: 25.000 de oameni au manifestat la Atena împotriva austerității

Grecia: 25.000 de oameni au manifestat la Atena împotriva austerității

Douăzeci și cinci de mii de persoane, potrivit poliției, au manifestat sâmbătă la Atena împotriva austerității, la apelul Pame, Frontul muncitoresc, apropiat Partidului Comunist, relatează AFP.

"Nu suntem cifre, merităm condiții de viață omenești", au scandat manifestații în piața Syntagma, unde se află clădirea Parlamentului din Atena.

O mie de organizații sindicale care reprezintă sectoarele public și privat din întreaga Grecie s-au reunit sâmbătă pentru a denunța faptul că, în afara "celor 1,5 milioane de șomeri oficiali, există peste 500.000 de angajați care nu sunt plătiți de mai multe luni". "Trebuie luată decizia politică de relansare a creșterii, de redeschidere a fabricilor, de creare de locuri de muncă, de stimulare a consumului", a declarat Gregoris Papadopoulos, 45 de ani, fost salariat al fabricii Coca-Cola din Salonic (nord), închisă acum un an.

Pentru Fotini Mitsakosta, profesoară venită din Livadia (centru) pentru a manifesta în Atena, "criza nu s-a sfârșit". "Salariul meu a scăzut cu peste 40% din 2011, am datorii și nu pot plăti taxele școlare pentru copiii mei", spune ea.

Centralele sindicale elene din sistemul privat și cel public, Gsee și Adedy, au chemat la grevă generală pentru data de 27 noiembrie pentru a denunța continuarea măsurilor de austeritate incluse în proiectul de buget de stat pentru anul 2015. Proiectul, care urmează să fie prezentat în Parlament la sfârșitul lunii noiembrie, promite reduceri fiscale, dar continuă în principiu politica de austeritate și de reducere a cheltuielilor publice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

2 Așa o fi?

3 Farmacist-șef al Spitalului Universitar CF Cluj: „SARS-CoV-2 a fost creat în Danemarca de către Institutul Pas…

4 Cristian Diaconescu va fi, cel mai probabil, președintele PMP. Se pregătește fuziunea cu PNL

5 ULTIMA ORĂ Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, săltat de procurorii DNA