Grecia cere Germaniei despăgubiri de 500 de miliarde de euro pentru al doilea război mondial

Grecia cere Germaniei despăgubiri de 500 de miliarde de euro pentru al doilea război mondial

Grecia cere Germaniei despagubiri in valoare de 500 de miliarde de euro pentru prejudiciile din timpul celui de-al doilea razboi mondial, a anuntat premierul grec Alexis Tsipras, informeaza miercuri agentia de presa Unian, citata de Agerpres. Pozitia lui Tsipras este una transanta: Berlinul trebuie sa restituie toate valorile furate in cursul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sa plateasca compensatii pentru infrastructura distrusa si sa restituie asa-zisul "credit de ocupatie".

In total, Tsipras estimeaza prejudiciile la suma de 500 de miliarde de euro. Declaratia lui Tsipras este una populista, dupa cum subliniaza unii politologi. Guvernul grec a reactionat astfel la cererea Berlinului ca Atena sa-si achite datoriile pe care le-a acumulat in cadrul programului de asistenta financiara din partea FMI, Bancii Centrale Europene si Comisiei Europene.

Potrivit Unian, declaratia premierului grec este una cu atat mai populista cu cat Germania si Grecia au semnat, inca in 1960, un acord conform caruia Atena a renuntat la orice pretentie fata de partea germana, dupa ce aceasta i-a platit compensatii in valoare de 115 milioane de marci germane.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /