Grecia: Cutremur de 5,2 în regiunea Atenei

Grecia: Cutremur de 5,2 în regiunea Atenei

Un cutremur de magnitudine 5,2 s-a produs la nord de Atena în noaptea de luni spre marți, fiind puternic resimțit în capitala Greciei, a anunțat pe site-ul său Institutul american de geofizică (USGS).

Potrivit pompierilor intervievați de AFP, nu au fost anunțate victime.

Potrivit USGS, epicentrul a fost localizat la 83 km nord-est de Atena, în apropierea orașului Malesina, vizavi de insula Evia. Cutremurul ce a durat câteva secunde a trezit mulți locuitori în jurul orei 4.10 locale (1.10 GMT).

Observatorul geodinamic din Atena a evaluat seismul la 5,3, precizând că epicentrul a fost localizat în mare.

La rândul său, site-ul seismoi.gr a anunțat pe Facebook magnitudinea cutremurului de 5,2 grade pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost localizat la 32 km nord-vest de Halkida, centrul administrativ al insulei Evia, la o adâncime de 5 km, precizează site-ul specializat în monitorizarea acestor evenimente în Grecia.

Cutremurele sunt frecvente în Grecia, amintește France Presse. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

4 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

5 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau