Grecia: Poliția va înregistra toate ONG-urile prezente în insulele din Marea Egee

Grecia: Poliția va înregistra toate ONG-urile prezente în insulele din Marea Egee

Organizațiile neguvernamentale (ONG) prezente în insulele grecești din nordul Mării Egee, principal punct de intrare a migranților în Europa, vor trebui să se înregistreze sistematic pe lângă autoritățile elene, a făcut cunoscut vineri o sursă din cadrul poliției, citată de AFP. Toți voluntarii, care primesc refugiații după o traversare periculoasă în bărci supraîncărcate între Grecia și Turcia, vor trebui să fie în măsură să prezinte cartea lor de identitate sau pașaportul cu ocazia controalelor efectuate de poliție, a precizat sursa.

De mai multe luni, autoritățile locale din insulele Mării Egee au avertizat guvernul Alexis Tsipras în legătură cu prezența a peste o sută de ONG-uri în aceste insule și cer înregistrarea lor pentru o mai bună coordonare cu autoritățile locale.

Pe de altă parte, scopul acestui control este de a combate furtul de bunuri aparținând migranților sau de motoare de bărci de către așa-ziși voluntari, a subliniat o sursă din cadrul poliției.

Majoritatea refugiaților și migranților care au venit în Europa pe parcursul anului 2015 — respectiv peste 850.000 dintr-un milion de intrări — au trecut prin Grecia. Dintre aceștia, 816.000 au sosit pe mare.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, aproximativ 3.700 de migranți au murit înecați sau au fost dați dispăruți în mare în acest an. Dintre aceștia circa 800 au încercat să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia și aproape 3.000 au încercat să ajungă în Italia prin Marea Mediterană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

3 De citit...

4 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

5 Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele” / Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a d…