Gruparea Statul Islamic a executat aproape 2.000 de persoane în şase luni

Gruparea Statul Islamic a executat aproape 2.000 de persoane în şase luni

Aproape 2.000 de persoane din Siria, majoritatea membri ai unui important trib sunnit, au fost executate de către gruparea Statul Islamic (SI) de la anunţarea, la sfârşitul lui iunie, a înfiinţării unui "califat", a denunţat duminică un ONG, relatează AFP.

"Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a putut să documenteze execuţia a 1.878 de persoane de către Statul Islamic, în Siria, de când (gruparea) şi-a anunţat «califatul», pe 29 iunie, şi până pe 27 decembrie", anunţă ONG-ul, care dispune de o reţea de surse civile, medicale şi militare.

Aceste victime au fost executate prin împuşcare, decapitare sau lapidare până la moarte în provinciile Deir Ezzor (est), Hassaka (nord-est), Rakka şi Alep (nord), Homs şi Hama (centru), potrivit Observatorului.

Dintre cele 1.878 de persoane, 1.175 sunt civili, inclusiv patru copii şi opt femei. Printe ele se află 930 de membri ai tribului sunnit shaitat, care s-a ridicat împotriva SI în vară, în estul Siriei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...