Gruparea Statul Islamic folosește aplicații de internet criptate pentru a recruta pe teritoriul american (directorul FBI)

Gruparea Statul Islamic folosește aplicații de internet criptate pentru a recruta pe teritoriul american (directorul FBI)

Gruparea Statul Islamic (SI) folosește aplicații de internet criptate pentru a recruta pe teritoriul american, a avertizat luni directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, cerând organizarea unei dezbateri publice despre sistemele de criptare inviolabile, informează marți AFP.

Biroul Federal de Investigații este vârful de lance al unei campanii lansate în SUA împotriva sistemelor de codificare inviolabile pe care marii giganți ai internetului precum Google, Apple sau Yahoo le propun consumatorilor.

Recrutori ai grupării SI în Siria folosesc "din ce în ce mai mult aplicații de mesagerie criptate" pentru a recruta din Siria "zeci de americani perturbați" și a-i duce la moarte, potrivit directorului FBI.

Aceste comunicații "nu pot fi interceptate", chiar dacă există mandat judiciar, a notat Comey într-un articol publicat pe site-ul Lawfareblog.com, specializat în securitate națională.

"Nu există nicio îndoială că oameni rău intenționați pot comunica nepedepsiți într-o lume a criptării puternică și universală", a subliniat Comey.

Biroul Federal de Investigații cere ca orice sistem de codificare să aibă "o intrare secretă", pe unde poliția să poată avea acces la date, în cazul unei anchete judiciare, însă companiile de înalte tehnologii se opun categoric acestui lucru.

"Nu știm cum să creăm o 'intrare secretă' accesibilă doar pentru persoanele de bună credință. Și persoane rău intenționate ar putea găsi o cale de acces", a explicat recent Eric Schmidt, patronul Google. "Vom fi de neclintit în această bătălie și cred că o vom câștiga, cel puțin în SUA", a spus Schmidt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…