Gruparea Statul Islamic folosește aplicații de internet criptate pentru a recruta pe teritoriul american (directorul FBI)

Gruparea Statul Islamic folosește aplicații de internet criptate pentru a recruta pe teritoriul american (directorul FBI)

Gruparea Statul Islamic (SI) folosește aplicații de internet criptate pentru a recruta pe teritoriul american, a avertizat luni directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, cerând organizarea unei dezbateri publice despre sistemele de criptare inviolabile, informează marți AFP.

Biroul Federal de Investigații este vârful de lance al unei campanii lansate în SUA împotriva sistemelor de codificare inviolabile pe care marii giganți ai internetului precum Google, Apple sau Yahoo le propun consumatorilor.

Recrutori ai grupării SI în Siria folosesc "din ce în ce mai mult aplicații de mesagerie criptate" pentru a recruta din Siria "zeci de americani perturbați" și a-i duce la moarte, potrivit directorului FBI.

Aceste comunicații "nu pot fi interceptate", chiar dacă există mandat judiciar, a notat Comey într-un articol publicat pe site-ul Lawfareblog.com, specializat în securitate națională.

"Nu există nicio îndoială că oameni rău intenționați pot comunica nepedepsiți într-o lume a criptării puternică și universală", a subliniat Comey.

Biroul Federal de Investigații cere ca orice sistem de codificare să aibă "o intrare secretă", pe unde poliția să poată avea acces la date, în cazul unei anchete judiciare, însă companiile de înalte tehnologii se opun categoric acestui lucru.

"Nu știm cum să creăm o 'intrare secretă' accesibilă doar pentru persoanele de bună credință. Și persoane rău intenționate ar putea găsi o cale de acces", a explicat recent Eric Schmidt, patronul Google. "Vom fi de neclintit în această bătălie și cred că o vom câștiga, cel puțin în SUA", a spus Schmidt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante