Guvernul german a refuzat să livreze Lituaniei transportoare blindate Boxer (media)

Guvernul german a refuzat să livreze Lituaniei transportoare blindate Boxer (media)

Guvernul german a refuzat să livreze Lituaniei, partener în NATO și în UE, transportoare blindate Boxer, informează duminică Die Welt, citând surse din Ministerul Apărării, transmite DPA.

"În principiu, salutăm modernizarea forțelor armate ale Lituaniei, date fiind nevoile de securitate sporite, în calitate de stat membru al NATO. De aceea, încercăm să sprijinim Lituania în limita posibilităților noastre.

Dar livrarea de transportoare blindate de către armata germană sau o revânzare a vehiculelor care urmează să fie achiziționate în următorii câțiva ani nu intră în planurile noastre", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Germania.

Motivul invocat este acela că Bundeswehr-ul are la rândul său nevoie de acest tip de transportoare pentru propriile misiuni, mai scrie sursa citată.

Specialiști în domeniul apărării au criticat decizia. "Avem un interes major să sporim capacitatea partenerilor noștri NATO din țările baltice", a declarat expertul social-democrat Rainer Arnold. Dincolo de desfășurarea de trupe, "ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne ajuta partenerii", a adăugat el.

"Este obligația noastră să-i sprijinim cât mai mult cu putință pe partenerii noștri din NATO și UE", a declarat expertul de centru-dreapta, Florian Hahn. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!