Hackerii au paralizat timp de cinci ore aeroportul Chopin din Varșovia

Un atac contra sistemului informatic al companiei aeriene poloneze LOT a blocat duminică pe aeroportul Chopin din Varșovia, mai mult de cinci ore, 1.400 de pasageri, a anunțat compania la sfârșitul serii, scrie AFP. Atacul a avut loc în jurul orei locale 16.00 (15.00 GMT). Sistemul informatic vizat gestionează planurile de zbor ale companiei, în absența cărora nu este posibilă nicio decolare. Problema a fost rezolvată spre ora 20.00 GMT, potrivit unui comunicat.

Mai multe zboruri interne și internaționale au fost anulate. Traficul aerian a fost reluat la sfârșitul serii, a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei, Adrian Kubicki, la postul de televiziune TVN 24.

"Este vorba de un prim atac de acest tip (contra LOT). În trecut, au avut loc atacuri împotriva altor companii aeriene", a declarat el.

"Aceste atacuri au efecte supărătoare și foarte spectaculoase", a adăugat purtătorul de cuvânt, regretând neplăcerile cauzate pasagerilor. El a dat asigurări că aceștia au primit ajutorul necesar, inclusiv posibilitatea de a petrece noaptea în hoteluri din Varșovia.

Serviciile poloneze de securitate, în special Agenția de securitate internă ABW și Centrul guvernamental de securitate, au fost mobilizate, potrivit AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă