Hackerii au paralizat timp de cinci ore aeroportul Chopin din Varșovia

Hackerii au paralizat timp de cinci ore aeroportul Chopin din Varșovia

Un atac contra sistemului informatic al companiei aeriene poloneze LOT a blocat duminică pe aeroportul Chopin din Varșovia, mai mult de cinci ore, 1.400 de pasageri, a anunțat compania la sfârșitul serii, scrie AFP. Atacul a avut loc în jurul orei locale 16.00 (15.00 GMT). Sistemul informatic vizat gestionează planurile de zbor ale companiei, în absența cărora nu este posibilă nicio decolare. Problema a fost rezolvată spre ora 20.00 GMT, potrivit unui comunicat.

Mai multe zboruri interne și internaționale au fost anulate. Traficul aerian a fost reluat la sfârșitul serii, a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei, Adrian Kubicki, la postul de televiziune TVN 24.

"Este vorba de un prim atac de acest tip (contra LOT). În trecut, au avut loc atacuri împotriva altor companii aeriene", a declarat el.

"Aceste atacuri au efecte supărătoare și foarte spectaculoase", a adăugat purtătorul de cuvânt, regretând neplăcerile cauzate pasagerilor. El a dat asigurări că aceștia au primit ajutorul necesar, inclusiv posibilitatea de a petrece noaptea în hoteluri din Varșovia.

Serviciile poloneze de securitate, în special Agenția de securitate internă ABW și Centrul guvernamental de securitate, au fost mobilizate, potrivit AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro