Hackerii au paralizat timp de cinci ore aeroportul Chopin din Varșovia

Hackerii au paralizat timp de cinci ore aeroportul Chopin din Varșovia

Un atac contra sistemului informatic al companiei aeriene poloneze LOT a blocat duminică pe aeroportul Chopin din Varșovia, mai mult de cinci ore, 1.400 de pasageri, a anunțat compania la sfârșitul serii, scrie AFP. Atacul a avut loc în jurul orei locale 16.00 (15.00 GMT). Sistemul informatic vizat gestionează planurile de zbor ale companiei, în absența cărora nu este posibilă nicio decolare. Problema a fost rezolvată spre ora 20.00 GMT, potrivit unui comunicat.

Mai multe zboruri interne și internaționale au fost anulate. Traficul aerian a fost reluat la sfârșitul serii, a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei, Adrian Kubicki, la postul de televiziune TVN 24.

"Este vorba de un prim atac de acest tip (contra LOT). În trecut, au avut loc atacuri împotriva altor companii aeriene", a declarat el.

"Aceste atacuri au efecte supărătoare și foarte spectaculoase", a adăugat purtătorul de cuvânt, regretând neplăcerile cauzate pasagerilor. El a dat asigurări că aceștia au primit ajutorul necesar, inclusiv posibilitatea de a petrece noaptea în hoteluri din Varșovia.

Serviciile poloneze de securitate, în special Agenția de securitate internă ABW și Centrul guvernamental de securitate, au fost mobilizate, potrivit AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?