Helmut Kohl: Margaret Thatcher dormea la summituri, iar prinţul Philip este un

Margaret Thatcher dormea la summituri, prinţul Philip este un "prost", iar căsătoria dintre Diana şi Charles a fost un "caz idiot", potrivit fostului cancelar german Helmut Kohl, ale cărui opinii au fost publicate într-o nouă carte, în care sunt criticaţi şi Angela Merkel şi Mihail Gorbaciov.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului The Guardian, opiniile lui Helmut Kohl, exprimate în peste 600 de ore de interviuri cu jurnalistul Heribert Schwan, au fost publicate de acesta în cartea "Legacy: The Kohl Transcripts" (Moştenirea: Stenogramele Kohl), editată împotriva voinţei fostului cancelar german. De altfel, avocaţii lui Kohl ar încerca în continuare să obţină ştergerea a 115 citate din carte.

Un extras publicat în Der Spiegel prezenta opiniile critice ale lui Kohl la adresa actualului cancelar german, Angela Merkel, şi a fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, pe care în 1990 îl numea prietenul său. Despre protejata sa, Angela Merkel, fostul cancelar spunea că era o femeie "care nici nu ştia să mănânce cu furculiţa şi cuţitul". "Gorbaciov a privit peste cărţile sale şi a realizat că a ajuns la sfârşit şi nu îşi mai poate susţine regimul", afirma Kohl, adăugând: "Ce rămâne în urma lui este că a scăpat de comunism, parţial împotriva voinţei lui şi fără violenţă şi vărsare de sânge".

După publicarea întregii cărţi reiese că, potrivit lui Kohl, fostul premier britanic Margaret Thatcher obişnuia să adoarmă la summiturile G7. "Aproape cădea de pe scaun şi se prindea de geantă", i-a declarat Kohl lui Schwan.

Opinia sa privind căsătoria dintre Diana şi prinţul Charles este dură: "Căsătoria lor a fost un caz absolut idiot. Dacă ea ar fi devenit regină imediat, şi-ar fi jucat rolul în pat, producând trei prinţi - şi cu asta şi-ar fi jucat rolul pentru ţară. În schimb, femeia trebuia să călătorească prin lume şi să discute cu primarii peste tot şi s-a irosit".

În timp ce pe prinţul Charles îl considera un personaj prietenos, Kohl avea cu totul altă părere despre prinţul Philip: "der Edinburgh ist ein dummkopf (ducele de Edinburgh este un prost)".

Relaţia lui Kohl cu preşedintele american Bill Clinton era distantă, în schimb îl aprecia pe Ronald Reagan, considerând că acesta era "subestimat". "Toată lumea credea că Reagan era ca un bufon, un actor", afirma fostul cancelar, adăugând: "Mi-am dat seama că nu ştia nimic despre Europa, dar că era dispus să asculte".

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări