Herman Van Rompuy, surprins de un microfon în timp ce spunea că Donald Tusk va fi succesorul său

Herman Van Rompuy, surprins de un microfon în timp ce spunea că Donald Tusk va fi succesorul său

Premierul polonez Donald Tusk va fi următorul preşedinte al Consiliului European, a lăsat să se înţeleagă sâmbătă preşedintele în exerciţiu, Herman Van Rompuy, într-o discuţie surprinsă de microfoane deschise fără ca el să ştie, relatează AFP.

Herman Van Rompuy (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Înţeleg că pentru Donald este în regulă?", l-a întrebat preşedintele cipriot Nicos Anastasiades. "Nu, adică da, dar ţine-o pentru tine", i-a răspuns Van Rompuy, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune EbS chiar înainte de deschiderea summitului european.

Tusk, membru al partidului conservator european PPE, era deja considerat marele favorit pentru a-i succede lui Van Rompuy la preşedinţia Consiliului.

Această nominalizare va trimite un mesaj de fermitate Rusiei, în timp ce Polonia face parte dintre ţările care susţin ferm Ucraina de la începutul crizei.

În aceleaşi imagini, care prezentau sosirea liderilor în sala unde se desfăşoară reuniunea, se pot vedea numeroşi şefi de stat şi de guvern înghesuindu-se în jurul lui Tusk, care a venit zâmbitor la Bruxelles.

Cealaltă nominalizare care trebuie aprobată sâmbătă, în postul de şef al diplomaţiei europene, este actualul ministru italian de Externe, Federica Mogherini, considerată însă mai puţin fermă faţă de Rusia.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro