Herman Van Rompuy, surprins de un microfon în timp ce spunea că Donald Tusk va fi succesorul său

Herman Van Rompuy, surprins de un microfon în timp ce spunea că Donald Tusk va fi succesorul său

Premierul polonez Donald Tusk va fi următorul preşedinte al Consiliului European, a lăsat să se înţeleagă sâmbătă preşedintele în exerciţiu, Herman Van Rompuy, într-o discuţie surprinsă de microfoane deschise fără ca el să ştie, relatează AFP.

Herman Van Rompuy (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Înţeleg că pentru Donald este în regulă?", l-a întrebat preşedintele cipriot Nicos Anastasiades. "Nu, adică da, dar ţine-o pentru tine", i-a răspuns Van Rompuy, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune EbS chiar înainte de deschiderea summitului european.

Tusk, membru al partidului conservator european PPE, era deja considerat marele favorit pentru a-i succede lui Van Rompuy la preşedinţia Consiliului.

Această nominalizare va trimite un mesaj de fermitate Rusiei, în timp ce Polonia face parte dintre ţările care susţin ferm Ucraina de la începutul crizei.

În aceleaşi imagini, care prezentau sosirea liderilor în sala unde se desfăşoară reuniunea, se pot vedea numeroşi şefi de stat şi de guvern înghesuindu-se în jurul lui Tusk, care a venit zâmbitor la Bruxelles.

Cealaltă nominalizare care trebuie aprobată sâmbătă, în postul de şef al diplomaţiei europene, este actualul ministru italian de Externe, Federica Mogherini, considerată însă mai puţin fermă faţă de Rusia.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Zvon...

5 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată