Hodorkovski crede că interesele economice ale statelor occidentale vor conduce la relaxarea sancțiunilor impuse Rusiei

Hodorkovski crede că interesele economice ale statelor occidentale vor conduce la relaxarea sancțiunilor impuse Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin va supraviețui sancțiunilor internaționale și prețului redus al petrolului, dar liderul de la Kremlin a adus Rusia într-o situație de stagnare ce ar putea împinge această țară către colaps, a declarat joi agenției Reuters fostul opozant și oligarh rus Mihail Hodorkovski, care consideră însă că statele occidentale vor relaxa sancțiunile datorită intereselor economice.

'Rusia este astăzi în aceeași situație în care era la sfârșitul anilor '70 (...) în ultima perioadă a stagnării de pe vremea lui Brejnev. Dar Putin este mai tânăr, așa că din nefericire acest lucru ar putea dura mai mult', a estimat Hodorkovski.

El crede totuși că presiunile venite din partea mediului de afaceri din statele occidentale vor determina guvernele acestora să relaxeze sancțiunile impuse Rusiei după anexarea Crimeii și declanșarea conflictului armat din estul Ucrainei.

După ce a stat aproape zece ani în închisoare în urma condamnării în dosarul Yukos, compania petrolieră pe care a deținut-o, Hodorkovski este refugiat în prezent în Elveția și continuă să fie unul dintre cei mai vocali critici la adresa președintelui Vladimir Putin și crede în continuare că a fost încarcerat din motive pur politice.

Însă la întrebarea dacă intenționează să candideze la președinția Rusiei, el a evitat să răspundă direct, menționând doar că este interesat mai degrabă de acțiuni civice.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...