Ianukovici ar fi scos 32 de miliarde de dolari din Ucraina, pe care-i foloseşte acum pentru a finanţa separatiştii pro-ruşi

Ianukovici ar fi scos 32 de miliarde de dolari din Ucraina, pe care-i foloseşte acum pentru a finanţa separatiştii pro-ruşi

Viktor Ianukovici a fost demis de Parlamentul de la Kiev la sfârşitul lunii februarie. A cerut şi a primit azil în Rusia, iar poziţia oficială a Moscovei este că Ianukovici încă este preşedintele legitim al Ucrainei.

Dacă acuzaţiile procurorului general sunt reale, suma scoasă de Ianukovici din ţară este mai mare decât întregul buget al Ucrainei pentru 2014.

În prezent, Kievul trebuie să achite datorii de 24,5 miliarde de dolari până la sfârşitul anului, altfel intră în incapacitate de plată. Fără încheierea unui acord de asistenţă financiară, Ucraina nu va dispune de fonduri suficiente pentru a achita aceste datorii.

CITEŞTE MAI MULT

INFOGRAFII Invazia rusă din Ucraina nu poate fi oprită. În Crimeea s-ar afla deja peste 15.000 de soldaţi ruşi, iar Moscova continuă să trimită tancuri, vase şi avioane de luptă. Dacă situaţia peninsulei pare decisă, Vestul face eforturi pentru a descuraja scindarea părţii de est a ţării, tradiţional rusofilă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...