Iarnă deosebit de grea în Australia

Iarnă deosebit de grea în Australia

Estul Australiei înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 40 de ani, iar ninsorile, cele mai abundente din ultimii 20 de ani, au ajuns până în statul Queensland, din nord-est, cunoscut mai ales pentru plajele sale însorite și vremea secetoasă, scriu vineri DPA și ziarul britanic 'The Telegraph'.

În zona Blue Mountains de la vest de Sydney stratul de zăpadă este de 20 de centimetri, iar în alte părți nivelul atins este un record pentru ultimii 50 de ani, după cum au declarat locuitorii la postul de televiziune ABC.

Mai multe șosele sunt impracticabile în regiunea Blue Mountains, unde peste 9.500 de locuințe au rămas fără curent electric și școlile au fost închise ca urmare a precipitațiilor și a temperaturilor scăzute.

Multe persoane din Queensland au văzut pentru prima dată în viața lor zăpadă în fața propriilor locuințe, unde nu a mai nins de 29 de ani.

Meteorologii anunță o ameliorare a vremii pentru sfârșitul de săptămână, care va duce la topirea zăpezii, dar estimează că frigul va reveni în cursul săptămânii viitoare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …