IMAGINI APOCALIPTICE: Cele mai grave inundaţii de peste un secol - GALERIE FOTO

IMAGINI APOCALIPTICE: Cele mai grave inundaţii de peste un secol - GALERIE FOTO

Bosnia, Serbia şi Croaţia se confrunt[ de câteva zile cu cele mai grave intemperii de peste un secol, care au provocat moartea a cel puţin 44 de oameni.

IMAGINI dramatice: Cele mai grave inundaţii de peste un secol din Bosnia, Serbia şi Croaţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi şi zeci de localităţi au fost devastate de alunecări de teren.

VEZI GALERIA FOTO

Mai ales din cauza alunecărilor de teren, autorităţile au avertizat asupra posibilelor deplasări ale câmpurilor cu mine antipersonal datând din războiul intercomunitar (1992-1995), al căror număr este estimat la 120.000.

Mai multe ţări europene din regiunea Balcanilor şi Rusia au trimis zeci de echipe de salvare, precum şi medicamente şi provizii.

România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea sinistraţilor, precum o pompă de apă, pături, apă şi alimente, a anunţat premierul Victor Ponta .

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Cecenii lui Ramzan Kadîrov, așa-numiții „kadîroviți”, ar fi primit ordin să tragă în soldații ruși ce refuzau să fie carne de tun în prima linie a fro…