Încă un George Bush, ales în Texas

Încă un George Bush, ales în Texas

Încă un George Bush, George P. Bush, strănepotul şi nepotul celor doi preşedinţi americani cu acelaşi nume, a fost ales marţi în Texas (sud) în postul de "land commissioner", o funcţie puţin cunoscută dar puternică.

George Prescott Bush, în vârstă de 38 de ani, a fost ales pentru un mandat de patru ani în acest post, cel mai vechi mandat electiv din istoria Texasului.

Tânărul avocat de la Fort Worth este, de asemenea, primul din dinastia Bush care obţine victoria în alegeri prima dată când candidează, notează presa americană.

El este fiul fostului guvernator al Floridei Jeb Bush, unul dintre posibilii pretendenţi republicani la Casa Albă în 2016.

Bunicul său, fostul preşedinte George H. W. Bush, a fost reprezentant al Texasului, iar unchiul său, fostul preşedinte George W. Bush, a fost guvernatorul statului.

Creat de republica Texas după revoluţia pentru independenţă din 1836, postul de "land commissioner" a existat înaintea celui de guvernator.

Titularul postului gestionează, în prezent, miliarde de dolari, reprezentând bunuri, investiţii şi drepturi de minerit în acest bogat stat petrolier.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

5 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României