Încă un George Bush, ales în Texas

Încă un George Bush, ales în Texas

Încă un George Bush, George P. Bush, strănepotul şi nepotul celor doi preşedinţi americani cu acelaşi nume, a fost ales marţi în Texas (sud) în postul de "land commissioner", o funcţie puţin cunoscută dar puternică.

George Prescott Bush, în vârstă de 38 de ani, a fost ales pentru un mandat de patru ani în acest post, cel mai vechi mandat electiv din istoria Texasului.

Tânărul avocat de la Fort Worth este, de asemenea, primul din dinastia Bush care obţine victoria în alegeri prima dată când candidează, notează presa americană.

El este fiul fostului guvernator al Floridei Jeb Bush, unul dintre posibilii pretendenţi republicani la Casa Albă în 2016.

Bunicul său, fostul preşedinte George H. W. Bush, a fost reprezentant al Texasului, iar unchiul său, fostul preşedinte George W. Bush, a fost guvernatorul statului.

Creat de republica Texas după revoluţia pentru independenţă din 1836, postul de "land commissioner" a existat înaintea celui de guvernator.

Titularul postului gestionează, în prezent, miliarde de dolari, reprezentând bunuri, investiţii şi drepturi de minerit în acest bogat stat petrolier.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…