Incendiu suspect în apropierea turnului televiziunii din Kiev: Este un act de sabotaj rusesc




Incendiu suspect în apropierea turnului televiziunii din Kiev: Este un act de sabotaj rusesc

Un incendiu la cabluri, considerat suspect, a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în apropierea turnului televiziunii din Kiev, care a rămas fără curent electric, au anunţat autorităţile ucrainene.

Incidentul a avut loc la ora locală 4.37 (4.37, ora României), în exteriorul turnului, iar centrul de televiziunii este alimentat în prezent cu generatoare, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Ministerul nu a precizat cauza incendiului, însă o reprezentantă ucraineană însărcinată cu Securtatea Naţională a afirmat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că este vorba despre un "act de sabotaj" rusesc.

"Sabotorii nu au reuşit să pătrundă în interiorul turnului televiziunii", căruia autorităţile i-au consolidat protecţia în eventualitatea unor provocări, scrie Viktoria Siumar, adjuncta secretarului Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

"Potrivit primelor informaţii, ei au dat foc unor cabluri subterane, aruncând un cocteil Molotov. Numai nişte «profesionişti» pot să ştie unde se află cablurile. Este o acţiune clasică de sabotaj" subliniază Siumar.

"Logica serviciilor speciale ruseşti urmează doctrina lui Lenin", potrivit căreia controlul asupra comunicaţiilor este primordial, a acuzat ea.

Şeful administraşiei de la Kiev, Volodimir Bondarenko, a apreciat că incendiul a fost provocat de un scurt-circuit.

"Nu este o acţiune de sabotaj", a spus el, adăugând că serviciile vizate anchetează incidentul.

Puterea ucraineană a avertizat în ultimele zile cu privire la eventuale "provocări" în cursul sărbătoririi, pe 9 mai, a victoriei din 1945 asupra regimului nazist.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...