Începe procesul în care Dominique Strauss-Kahn este acuzat de proxenetism

Începe procesul în care Dominique Strauss-Kahn este acuzat de proxenetism

La aproape patru ani după ce cariera i-a fost compromisă de un scandal sexual în SUA, fostul director al Fondului Monetar Internațional (FMI) Dominique Strauss-Kahn compare luni în fața unui tribunal din nordul Franței, de această dată sub acuzația de proxenetism în formă agravată, relatează AFP.

Acuzat că a fost principalul beneficiar și inițiator al unor petreceri libertine la Paris și Washington, fostul favorit socialist al sondajelor la alegerile prezidențiale din 2012 din Franța riscă până la 10 ani de închisoare.

La 65 de ani, Strauss-Kahn, supranumit DSK, care a fost unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă, se află în banca acuzaților alături de alte13 persoane: un hotelier, un polițist, un avocat, antreprenori și chiar un proxenet supranumit 'Dodo la Saumure'.

Detaliile sordide ale afacerii supranumite Carlton urmează să fie dezvăluite în cadrul acestui proces extrem de mediatizat, prevăzut a dura trei săptămâni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”