INCIDENTUL care ar fi putut declanşa un conflict militar între Rusia şi Occident

INCIDENTUL care ar fi putut declanşa un conflict militar între Rusia şi Occident

Un avion militar rus a fost vineri la un pas de coliziunea cu o aeronavă de pasageri care decolase din Danemarca, a anunţat sâmbătă armata suedeză, citată de AFP.

Un nou INCIDENT AVIATIC în care e implicat un avion militar rus: Aeronava a fost foarte aproape de o coliziune cu un avion de pasageri

Potrivit forţelor militare din Suedia, incidentul a avut loc la sud de oraşul suedez Malmo, la scurt timp după ce avionul de pasageri decolase de pe aeroportul internaţional din Copenhaga, în Danemarca.

''Ministerul suedez al Apărării confirmă că este vorba de un avion rus'', a declarat un purtător de cuvânt al forţelor armate suedeze.

Incidentul a avut loc în contextul intensificării tensiunilor între Moscova şi Occident, din cauza activităţii militare ruse fără precedent în zona Mării Baltice.

Avioane militare suedeze şi daneze au decolat imediat, ca reacţie la incidentul de vineri, a adăugat acest purtător de cuvânt.

De fapt, avionul rus nu a încălcat spaţiu aerian al Suediei, a afirmat ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, citat de agenţia TT.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale