India: 27 de morți după o busculadă în timpul unui pelerinaj hindus

India: 27 de morți după o busculadă în timpul unui pelerinaj hindus

O busculadă de pe malurile unui râu a provocat moartea a 27 de persoane, marți, în sudul Indiei, cu prilejul începutului sezonului pelerinajelor, relatează AFP.

'27 de persoane au murit în busculadă și 29 au fost rănite', a spus purtătorul de cuvânt al șefului executivului din statul Andhra Pradesh, Parakala Prabhakar. Dintre răniți, cel puțin doi sunt în stare critică.

Busculada s-a produs la ora locală 08.00 (02.30 GMT) la două ore după începutul pelerinajului pe malurile râului Godavari, unde mii de persoane erau angrenate într-o ceremonie de baie rituală.

Patru femei și adolescentă de 15 ani se află printre victime, care nu au fost încă identificate toate, potrivit poliției.

'Un prim grup de pelerini a ieșit din râu după baia rituală, iar acesta s-a lovit de un alt grup care voia să intre în apă la o oră considerată propice', a spus A. Srinivasan Rao, un înalt responsabil al poliției din statul Andhra Pradesh.

Prim-ministrul Narendra Modi s-a declarat profund 'întristat de pierderea de vieți în urma busculadei de la Rajahmundry' și le-a prezentat condoleanțe apropiaților victimelor, într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

Începutul acestui pelerinaj, intitulat Maha Pushkaralu, coincide cu cel al celuia de la Nashik, numit Kumbh Mela, din statul vestic Maharashtra, care reunește un număr și mai mare de hinduși.

Organizatorii acestui pelerinaj estimează că 10 milioane de persoane se vor aduna cu prilejul principalelor băi rituale, la 29 august, 13 și 18 septembrie, urmând a fi desfășurați în jur de 20.000 de polițiști.

Autoritățile indiene vor să evite repetarea unei drame precum cea care s-a produs în urmă cu 12 ani la pelerinajul Kumbh Mela din Nashik, când 39 de persoane au murit într-o busculadă, notează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?