India: 350.000 de persoane au fost evacuate înaintea venirii ciclonului Hudhud

India: 350.000 de persoane au fost evacuate înaintea venirii ciclonului Hudhud

India a evacuat aproximativ 350.000 de persoane ca măsură de precauție înainte de venirea ciclonului Hudhud duminică, pe coasta de est a țării, relatează AFP.

Clasat în categoria 'ciclon sever', furtuna ar urma să lovească statul Andhra Pradesh, la Visakhapatnam, duminică dimineață (06.00 GMT), cu vânt de până la 200 km/hm, conform serviciilor meteorologice indiene (IMD).

Hudhud ar urma să lovească de asemenea statul vecin Orissa, unde ciclonul Phailin a cauzat moartea a 18 persoane în octombrie 2013 și a produs pagube materiale importante.

Marina indiană a anunțat într-un comunicat că este pregătită și că navele sale sunt poziționate cu 'medici, bărci pneumatice, elicoptere și materiale de salvare'.

Circa 300.000 de persoane au fost evacuate în Andhra Pradesh, iar 50.000 în Orissa.

Premierul Narendra Modi a prezidat sâmbătă seară o reuniune ministerială pentru a se asigura de măsurile pregătitoare.

Serviciile meteorologice le-au cerut locuitorilor din zonele aflate sub risc "să se adăpostească în locuri sigure" pe timpul furtunii, iar pescarilor — să rămână la mal.

Coasta de est a Indiei și Bangladeshul vecin sunt deseori lovite de furtuni ciclonice între lunile aprilie și noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina