India: O primă arestare în ancheta cu privire la violul în grup asupra unei călugărițe

Poliția indiană a anunțat joi că a arestat un prim suspect în ancheta asupra violului în grup asupra unei călugărițe de 70 de ani, care a avut loc în estul Indiei și a suscitat un val de indignare, informează AFP.

Bărbatul a fost arestat miercuri seara la Bombay, a declarat pentru AFP un responsabil al poliției locale, sub protecția anonimatului.

'El a fost găsit într-o ascunzătoare în Bombay, miercuri noapte. Apoi a fost transferat la Calcutta, unde se desfășoară ancheta', a precizat sursa de informație.

Femeia de 70 de ani a trebuit să fie supusă unei operații după ce a fost violată, la mijlocul lui martie, în mănăstirea care ținea de o școală, în statul Bengalul de Vest, după ce agresorii au pătruns pătrunzând în incinta acesteia.

Poliția din Calcutta a identificat patru dintre cei șase infractori pe baza imaginilor de supraveghere și opt persoane au fost reținute pentru a fi anchetate, însă niciun suspect nu a a fost arestat până miercuri, ceea ce a stârnit un val de critici la adresa autorităților.

Poliția a promis o recompensă de 100.000 de rupii (1.500 de euro) pentru orice indiciu care ar permite arestarea unor suspecți.

În fața criticilor, autoritățile de stat au anunțat că vor transmite cazul Biroului Central de Anchetă, de competență națională și cu sediul la New Delhi.

Acest atac a intervenit după o serie de alte atacuri la adresa bisericilor și școlilor catolice, în pofida promisiunii premierului Narendra Modi de a asigura protecția minorităților religioase.

Aproape 80% din populația Indiei este hindusă, musulmanii având o proporție de 13,4%, iar creștinii de circa 2%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel