India: O primă arestare în ancheta cu privire la violul în grup asupra unei călugărițe

India: O primă arestare în ancheta cu privire la violul în grup asupra unei călugărițe

Poliția indiană a anunțat joi că a arestat un prim suspect în ancheta asupra violului în grup asupra unei călugărițe de 70 de ani, care a avut loc în estul Indiei și a suscitat un val de indignare, informează AFP.

Bărbatul a fost arestat miercuri seara la Bombay, a declarat pentru AFP un responsabil al poliției locale, sub protecția anonimatului.

'El a fost găsit într-o ascunzătoare în Bombay, miercuri noapte. Apoi a fost transferat la Calcutta, unde se desfășoară ancheta', a precizat sursa de informație.

Femeia de 70 de ani a trebuit să fie supusă unei operații după ce a fost violată, la mijlocul lui martie, în mănăstirea care ținea de o școală, în statul Bengalul de Vest, după ce agresorii au pătruns pătrunzând în incinta acesteia.

Poliția din Calcutta a identificat patru dintre cei șase infractori pe baza imaginilor de supraveghere și opt persoane au fost reținute pentru a fi anchetate, însă niciun suspect nu a a fost arestat până miercuri, ceea ce a stârnit un val de critici la adresa autorităților.

Poliția a promis o recompensă de 100.000 de rupii (1.500 de euro) pentru orice indiciu care ar permite arestarea unor suspecți.

În fața criticilor, autoritățile de stat au anunțat că vor transmite cazul Biroului Central de Anchetă, de competență națională și cu sediul la New Delhi.

Acest atac a intervenit după o serie de alte atacuri la adresa bisericilor și școlilor catolice, în pofida promisiunii premierului Narendra Modi de a asigura protecția minorităților religioase.

Aproape 80% din populația Indiei este hindusă, musulmanii având o proporție de 13,4%, iar creștinii de circa 2%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani