India: Trupul neînsuflețit al fostului președinte APJ Abdul Kalam, adus în capitală pentru funeralii

India: Trupul neînsuflețit al fostului președinte APJ Abdul Kalam, adus în capitală pentru funeralii

Trupul neînsuflețit al fostului președinte indian APJ Abdul Kalam a fost transportat marți cu avionul la New Delhi, după o săptămână de doliu, urmând să fie îngropat miercuri în satul natal al fostului șef de stat, relatează DPA. Învelit în drapelul indian, trupul lui Kalam a ajuns pe aeroportul Palam din capitală într-un avion al forțelor aeriene, fiind întâmpinat de șefii forțelor armate, navale și aeriene.

Fostul președinte în vârstă de 83 de ani a murit luni după ce a suferit un stop cardiac în timp ce susținea o conferință Shillong, capitala statului indian Meghalaya.

Trupul neînsuflețit a fost primit cu o gardă de onoare, fiind depus la reședința sa pentru ca politicienii și publicul să-i aducă un ultim omagiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Sitanshu Kar.

Ambele camere ale parlamentului și-au suspendat lucrările până vineri pentru ca parlamentarii să poată participa la funeraliile de miercuri, care vor avea loc în satul natal al fostului președinte, Rameshwaram.

Cunoscut ca președintele poporului, Kalam provine dintr-o familie musulmană de constructori de nave din Tamil Nadu și a ajuns să conducă Organizația pentru cercetare și dezvoltare în domeniul apărării și Organizația pentru cercetare în domeniul spațial. El a fost președinte al Indiei între anii 2002 și 2007.

După anunțarea decesului lui APJ Abdul Kalam, numeroase personalități din întreaga lume i-au adus un elogiu fostului președinte indian.

Într-un mesaj televizat de marți, prim-ministrul Narendra Modi l-a elogiat pe fostul președinte pentru abilitatea sa de a aduce împreună oameni din toate categoriile sociale. 'Vorbea nu prin cuvinte, ci prin personalitatea sa extraordinară', a spus Modi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

3 Așa o fi?

4 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

5 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…