India va fabrica elicoptere rusești Mi-17 și Ka-226T

India va fabrica elicoptere rusești Mi-17 și Ka-226T

India va fabrica elicoptere rusești Mi-17 și Ka-226T, conform contractelor semnate joi, în cadrul vizitei președintelui rus Vladimir Putin la New Delhi, a anunțat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti.

"Sunt două contracte. Unul se referă la elicopterele Mi-17, de care partea indiană are într-adevăr nevoie, și celălalt la Ka-226T. Este vorba de un contract important privind asamblarea pe teritoriul indian" a peste 400 de elicoptere pe an, a precizat Rogozin, aflat în delegația rusă prezentă la New Delhi.

India a lansat anterior un apel de oferte pentru achiziționarea unor elicoptere multifuncționale, la care Ka-226 rus a rivalizat cu Eurocopter. Potrivit lui Rogozin, performanțele unice ale elicopterului de tip Ka-226 au determinat autoritățile indiene să renunțe la apelul de oferte și să opteze pentru fabricarea acestui aparat pe teritoriul său.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e