India va fabrica elicoptere rusești Mi-17 și Ka-226T

India va fabrica elicoptere rusești Mi-17 și Ka-226T

India va fabrica elicoptere rusești Mi-17 și Ka-226T, conform contractelor semnate joi, în cadrul vizitei președintelui rus Vladimir Putin la New Delhi, a anunțat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti.

"Sunt două contracte. Unul se referă la elicopterele Mi-17, de care partea indiană are într-adevăr nevoie, și celălalt la Ka-226T. Este vorba de un contract important privind asamblarea pe teritoriul indian" a peste 400 de elicoptere pe an, a precizat Rogozin, aflat în delegația rusă prezentă la New Delhi.

India a lansat anterior un apel de oferte pentru achiziționarea unor elicoptere multifuncționale, la care Ka-226 rus a rivalizat cu Eurocopter. Potrivit lui Rogozin, performanțele unice ale elicopterului de tip Ka-226 au determinat autoritățile indiene să renunțe la apelul de oferte și să opteze pentru fabricarea acestui aparat pe teritoriul său.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka