Indonezia: Bilanțul accidentului aviatic urcă la 141 de morți

Indonezia: Bilanțul accidentului aviatic urcă la 141 de morți

Cel puțin 141 de persoane au fost murit în urma accidentului unui avion militar care s-a prăbușit peste o zonă locuită din Medan, mare oraș din insula indoneziană Sumatra, potrivit unui nou bilanț comunicat miercuri de poliție, citat de AFP. "Am recuperat 141 de corpuri", a declarat Agustinus Tarigan, un purtător de cuvânt al poliției. Un bilanț precedent anunțase 116 morți .

Avionul, un Hercules C-130 vechi de 51 de ani, a decolat în jurul prânzului de la o bază militară și s-a prăbușit două minute mai târziu peste o zonă rezidențială nou construită din acest oraș cu aproximativ două milioane de locuitori, distrugând un hotel și un salon de masaj.

Este pentru a doua oară când orașul Medan este lovit de o catastrofă aeriană. În 2005, un avion al companiei locale Mandala Airlines s-a prăbușit la puțin timp după decolare într-o zonă extrem de populată, făcând 150 de morți în total.

Indonezia s-a mai confruntat cu accidente de avioane militare, prezentând un bilanț mediocru în materie de securitate aeriană militară și civilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”