Indonezia: Explozii în centrul capitalei Jakarta, cel puțin trei morți

Indonezia: Explozii în centrul capitalei Jakarta, cel puțin trei morți

UPDATE ORA 8.49 Șapte persoane, printre care patru presupuși teroriști, au fost uciși joi într-un atac cu bombe și cu arme de foc în capitala Indoneziei, Jakarta, a anunțat poliția, transmite DPA.

Trei polițiști au fost grav răniți în atacurile comise în apropierea centrului comercial Sarinah, din centrul Jakartei, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Muhammad Iqbal, pentru postul TVOne. 'Patru presupuși atacatori au fost uciși într-un schimb de focuri cu poliția', a adăugat el, menționând că poliția crede că nu mai există atacatori în libertate.

'Securizăm clădirea de jos până sus', a declarat la rândul său un alt purtător de cuvânt al poliției, Iqbal Kabid, care a explicat că schimbul de focuri între atacatori și poliție a avut loc la un cinematograf situat în aceeași clădire cu cafeneaua Starbucks, care a fost și ea atacată. 'În scurt timp, vom anunța că perimetrul a fost securizat', a spus el.

Totuși, informațiile continuă să fie confuze, în condițiile în care un alt purtător de cuvânt — al poliției naționale — a declarat pentru AFP că patru persoane au murit: un polițist și trei civili. 'Deocamdată, schimburile de focuri au încetat, dar atacatorii au fugit și ne temem că vor avea loc noi schimburi de focuri', a spus el.

Potrivit AFP, zona în care au avut loc exploziile este survolată de elicoptere.

UPDATE ORA 8.30 Atacuri la Jakarta: Președintele Indoneziei condamnă atacurile și cere prinderea vinovaților

ORA 6.28 Indonezia: Explozii în centrul capitalei Jakarta, cel puțin trei morți

Cel puțin trei persoane au fost ucise în explozii provocate de o bombă joi în centrul capitalei indoneziene Jakarta și focuri de armă au fost auzite în exteriorul unei cafenele în timp ce se apropiau polițiști înarmați, informează AFP, Reuters și DPA.

Exploziile au fost provocate de o bombă, a confirmat poliția. Trei corpuri erau întinse pe artera capitalei indoneziene unde au fost auzite exploziile.

Potrivit contului oficial de Twitter al poliției din Jakarta, o explozie a avut loc în fața unui centru comercial numit Sarinah mall.

O secție de poliție pe o arteră a orașului a fost avariată după ce s-au auzit șase explozii.

Potrivit Metro TV, citată de agenția DPA, trei explozii au avut loc lângă centrul comercial și mai multe persoane au fost rănite. Schimburi de focuri aveau de asemenea loc între polițiști și atacatori în fața cafenelei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...