Insurgenţii islamişti din SIIL ar fi furat 425 de milioane de dolari din banca centrală de la Mosul

Insurgenţii islamişti din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au jefuit banca centrală din oraşul Mosul, important centru petrolier din nordul Irakului, de unde ar fi furat suma de 425 de milioane de dolari, relatează The Washington Post, în ediţia online.

Guvernatorul provinciei Ninive, Atheel al-Nujaifi, a declarat că islamiştii ar fi furat alte câteva milioane din mai multe bănci din Mosul, dar şi o "cantitate semnificativă de lingouri de aur".

Potrivit International Business Times, gruparea radicală Statul Islamic în Irak şi Levant, desprinsă din Al-Qaida, devine astfel "cea mai bogată organizaţie teroristă din lume".

În comparaţie, talibanii au un buget anual cuprins între 70 şi 400 de milioane de dolari, potrivit The New York Times. În schimb, gruparea Hezbollah are la dispoziţie sume cuprinse între 200 şi 500 de milioane de dolari.

Organizaţia Forţele Revoluţionare Armate din Columbia (FARC) are venituri anuale cuprinse între 80 şi 350 de milioane de dolari, iar gruparea Al-Shabab din Somalia avea la dispoziţie între 70 şi 100 de milioane de dolari. În schimb, Al-Qaida a avut un buget de 30 de milioane de dolari în momentul atacurilor din 11 septembrie 2001.

Combatanţii islamişti din cadrul grupării Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) desfăşoară începând de marţi o ofensivă fulgerătoare în Irak, unde au preluat controlul asupra mai multor oraşe mari din ţară.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios