Irak: Corpurile a 365 de jihadiști, descoperite în 19 gropi comune

Irak: Corpurile a 365 de jihadiști, descoperite în 19 gropi comune

Forțele irakiene au anunțat miercuri că au descoperit 19 gropi comune cu corpurile a 365 de combatanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în orașul Badji la nord de Bagdad, informează AFP. Un responsabil al armatei a confirmat descoperirea unui număr mare de corpuri de jihadiști în gropi comune, fără a fi în măsură să precizeze numărul lor exact.

"Unitățile de mobilizare populară au descoperit în cartierul Asri în total 19 gropi comune care conțineau 365 de corpuri ale teroriștilor Daesh", un acronim arab pentru SI, au indicat într-un comunicat forțele de securitate.

Nu a fost clar când au fost îngropate trupurile sau modul în care forțele de securitate au putut să le identifice.

Unitățile de mobilizare populară, forțe paramilitare dominate de șiiți sprijiniți de Iran, au ajutat trupele irakiene să recucerească orașul Badji și împrejurimile.

Sectorul strategic Badji și o rafinărie din apropiere au fost scena unor lupte intense în ultimele 16 luni, după ofensiva SI în Irak în iunie 2014. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin