Iran: Marinarii de pe cele două nave militare americane arestate în Golf au fost eliberați

Marinarii de pe cele două nave americane cu care Washingtonul a pierdut contactul în Golful Persic 'au fost eliberați', au anunțat miercuri Gardienii Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, într-o declarație dată publicității de postul național iranian de televiziune, potrivit AFP și Reuters. 'După o analiză, s-a ajuns la concluzia că intrarea lor în apele teritoriale ale țării nu a fost un act intenționat. După ce au prezentat scuze, ei au fost eliberați în apele internaționale', se arată în comunicatul de presă al Gardienilor Revoluției.

Teheranul confirmase miercuri dimineață interceptarea a două nave de patrulare ale Forțelor navale ale SUA, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic.

Comunicatul Gardienilor Revoluției informase că "cei zece marinari — nouă bărbați și o femeie — au fost duși într-un loc sigur" și că în momentul interceptării lor portavionul american USS Truman și portavionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă "în apele internaționale". Potrivit agenției de presă Fars, cele două nave militare americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta