Iranul acuză Arabia Saudită că încearcă să agraveze "tensiunile în regiune"

Iranul acuză Arabia Saudită că încearcă să agraveze "tensiunile în regiune"

Arabia Saudită încearcă să agraveze "tensiunile și confruntările" în regiune, a declarat luni purtătorul de cuvânt al diplomației iraniene, Hossein Jaber Ansari, ca reacție la decizia Riadului de a rupe relațiile diplomatice cu Teheranul, informează AFP și Reuters. Potrivit lui Ansari, Arabia Saudită s-a folosit de atacul de sâmbătă noaptea asupra ambasadei sale la Teheran ca pretext pentru a alimenta tensiunile. El a adăugat că Teheranul este decis să protejeze misiunile diplomatice străine.

Protestatari iranieni au luat cu asalt sâmbătă noaptea ambasada saudită la Teheran și consulatul saudit din orașul iranian Machhad după ce autoritățile de la Riad au executat un lider religios șiit, ceea ce a determinat autoritățile saudite să-și retragă personalul diplomatic și să le ceară diplomaților iranieni să părăsească regatul.

"Iranul... este hotărât să ofere securitate diplomatică pe baza convențiilor internaționale. Dar Arabia Saudită, care prosperă de pe urma tensiunilor, a folosit acest incident drept scuză pentru a alimenta tensiunile", a spus Ansari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina