Iranul acuză Arabia Saudită că încearcă să agraveze "tensiunile în regiune"

Iranul acuză Arabia Saudită că încearcă să agraveze "tensiunile în regiune"

Arabia Saudită încearcă să agraveze "tensiunile și confruntările" în regiune, a declarat luni purtătorul de cuvânt al diplomației iraniene, Hossein Jaber Ansari, ca reacție la decizia Riadului de a rupe relațiile diplomatice cu Teheranul, informează AFP și Reuters. Potrivit lui Ansari, Arabia Saudită s-a folosit de atacul de sâmbătă noaptea asupra ambasadei sale la Teheran ca pretext pentru a alimenta tensiunile. El a adăugat că Teheranul este decis să protejeze misiunile diplomatice străine.

Protestatari iranieni au luat cu asalt sâmbătă noaptea ambasada saudită la Teheran și consulatul saudit din orașul iranian Machhad după ce autoritățile de la Riad au executat un lider religios șiit, ceea ce a determinat autoritățile saudite să-și retragă personalul diplomatic și să le ceară diplomaților iranieni să părăsească regatul.

"Iranul... este hotărât să ofere securitate diplomatică pe baza convențiilor internaționale. Dar Arabia Saudită, care prosperă de pe urma tensiunilor, a folosit acest incident drept scuză pentru a alimenta tensiunile", a spus Ansari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina