Israelul l-a eliberat pe președintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik

Israelul l-a eliberat pe președintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik

Președintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik, a fost eliberat marți de Israel, după ce a stat aproape un an în închisoare, informează AFP.

Președintele Consiliului legislativ palestinian, Aziz Dweik, a fost arestat pe 16 iunie 2014 în Cisiordania ocupată, în cadrul unei căutări lansate de Israel pentru găsirea a trei tineri israelieni ce fuseseră răpiți cu patru zile în urmă.

Cel puțin 2.000 de palestinieni au fost arestați de forțele israeliene în Cisiordania și Ierusalimul de Est în timpul operațiunii de căutare a celor trei tineri.

Israelul a acuzat mișcarea islamistă palestiniană Hamas că s-a aflat la originea acestui caz de răpire și asasinare.

Uciderea celor trei tineri israelieni a declanșat o serie de violențe care a culminat în vara anului trecut cu un conflict armat în Fâșia Gaza.

Potrivit Clubului deținuților palestinieni, organizație cu sediul la Ramallah (Cisiordania), 12 dintre cei 130 de membri ai parlamentului palestinian se află în prezent în închisori din Israel.

Parlamentul palestinian nu s-a reunit începând din 2007, din cauza tensiunilor dintre formațiunea Fatah, a președintelui palestinian Mahmoud Abbas, și mișcarea Hamas, care deține controlul în Fâșia Gaza, de unde i-a expulzat pe partizanii Fatah.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...