Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Italia: Matteo Renzi vrea să relaxeze legea privind acordarea cetățeniei pentru străini

Șeful guvernului italian Matteo Renzi a promis să favorizeze obținerea cetățeniei italiene pentru copiii născut în peninsulă din părinți străini, la o zi de la o mare manifestație antiimigrație desfășurată la Milano, relatează luni France Presse.

Într-o intervenție duminică seară pentru canalul de televiziune Canale 5, ce aparține fostului premier Silvio Berlusconi, Matteo Renzi a promis să obțină aprobarea unor amendamente până la sfârșitul anului care să modifice legea privind cetățenia italiană, bazată până acum doar pe 'dreptul sângelui'.

Dacă proiectul său va trece, copiii născuți în Italia din părinți străini ar putea obține cetățenia italiană, cu condiția ca ei să fi efectuat acolo cel puțin un ciclu școlar, primar sau secundar. Peste un sfert de milion de străini, majoritatea proveniți din Europa, trăiesc în legalitate în Italia, dintre care peste 25% sunt tineri de mai puțin de 20 de ani, potrivit Institutului Național de Statistică (ISTAT).

Acest anunț intervine la o zi de la o mare manifestație a Ligii Nordului împotriva imigrației clandestine ce a reunit zeci de mii de persoane sâmbătă după-amiază la Milano. Pe de altă parte, Italia este una dintre țările europene unde numărul nașterilor printre cele mai scăzute, cu o rată de natalitate mai mică de 1,6. Potrivit AFP, ea ar avea nevoie de o rată de 2,1 pur și simplu pentru a-și 'reînnoi' populația existentă.

Matteo Renzi a promis o alocație de 80 de euro pe lună pentru fiecare nou-născut în favoarea gospodăriilor care câștigă mai puțin de 90.000 de euro pe an. Această măsură ar urma să fie valabilă vreme de trei ani.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

3 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

4 Sebastian Lăzăroiu prevestește DUMINICA NEAGRĂ pentru PSD! „Va fi măturat în marile orașe!”

5 Șșșșt! Ascultați cum pârâie gheața sub Dragnea și Tăriceanu!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț