Italia 'nu mai este tovarășul de suferință' al Greciei, spune premierul Matteo Renzi

Italia 'nu mai este tovarășul de suferință' al Greciei, spune premierul Matteo Renzi

Italia nu mai este "tovarășul de suferință" de acum trei ani al Greciei, iar italienii "nu trebuie să se teamă de efectele negative" ale acestei crize, a declarat sâmbătă premierul italian Matteo Renzi, citat de AFP. "Să încetăm să mai descriem Italia ca bolnavul Europei, nu mai suntem astfel", a spus el, într-un interviu acordat postului de televiziune privat TG5, în ajunul referendumului organizat duminică în Grecia.

"Italia nu se teme de consecințe specifice. Dacă Italia și Grecia au fost tovarăși de suferință, acum nu mai este cazul. Noi suntem cei care soluționează problema, nu mai suntem noi problema. Acum trei ani, eram (o problemă). Se spunea mereu: Italia și Grecia, Grecia și Italia. Dar acum nu mai este cazul", a continuat șeful executivului de la Roma.

În ultima vreme, Renzi și-a intensificat declarațiile de acest gen pentru a afirma că țara sa are o economie sănătoasă, la adăpost de contagiune, în cazul unui colaps în Grecia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

4 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător