Japonezii dezvoltă o metodă cu ajutorul căreia ar putea depista timpuriu 13 tipuri de cancer

Japonezii dezvoltă o metodă cu ajutorul căreia ar putea depista timpuriu 13 tipuri de cancer

Proiectul, finanțat cu 7,9 miliarde de yeni (57 de milioane de euro), ar urma să contribuie la depistarea cancerului de sân, stomac, esofag, plămâni, ficat, vezică biliară, pancreas, colon, ovare, prostată și vezică urinară. Testul ar putea ajuta și la diagnosticarea precoce a unor patologii degenerative ca boala Alzheimer.

Metoda constă în verificarea prezenței în sânge a micro-acizilor ribonucleici (microARN), a căror creștere ar semnala dezvoltarea unui cancer. În corpul uman au fost detectate peste 2.500 de feluri de micro-ARN, care ar putea servi de 'markeri' pentru depistarea diferitelor tipuri de cancer, metodă mult mai rapidă decât setul de examene medicale practicat în prezent.

În cadrul proiectului vor fi analizate datele a 65.000 de pacienți, furnizate de Centrul național al cancerului. 'Dacă vom reuși să realizăm în Japonia primul test mondial de mare precizie, viața oamenilor s-ar putea prelungi cu câțiva ani', a declarat Tomomitsu Hotta, președinte al Centrului, citat de agenția Kyodo.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cancerul reprezintă o cauză majoră a mortalității la nivel mondial, fiind la originea a 8,2 milioane de decese în 2012. Cancerele care provoacă cel mai mare număr de morți anual sunt cele de plămâni, stomac, ficat, colon și sân, încheie AFP.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...