Japonia a acceptat doar 27 de refugiați în 2015, respingând peste 99% din cereri

Japonia a acceptat doar 27 de refugiați în 2015, respingând peste 99% din cereri

Japonia a respins în 2015 aproape toate solicitările de azil, acceptând doar 27 de refugiați, o situație criticată de apărătorii drepturilor omului, transmite AFP.

Ministerul nipon al Justiției a indicat sâmbătă că Japonia a primit anul trecut un număr record de 7.586 de cereri pentru obținerea statutului de refugiat, peste 99% din acestea fiind respinse. Printre cei care au obținut acest statut figurează trei sirieni, șase afgani, trei etiopieni.

Japonia este reticentă la ideea de a accepta refugiați în societatea sa omogenă. Cu toate acestea, ministerul menționat a precizat că numărul refugiaților primiți în Japonia a crescut în 2015, în raport cu anii 2014 și 2013, când statutul de refugiat a fost obținut de 11 și, respectiv, 6 persoane.

Organizația japoneză pentru refugiați a apreciat însă că, în pofida acestor progrese, numărul celor care primesc statut de refugiat în Japonia ar trebui să fie mai mare.

Agenția citată notează că, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR), în Japonia au statut de refugiat 2.419 de persoane, în timp ce în Turcia sunt 1,8 milioane în această situație.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime