Japonia afirmă că nu va ceda în fața terorismului

Japonia afirmă că nu va ceda în fața terorismului

Guvernul japonez a afirmat marți că nu va ceda în fața terorismului, în timp ce gruparea Statul Islamic (SI) amenință într-o înregistrare video că va executa doi japonezi despre care susține că-i deține ostatici, relatează AFP, DPA și Reuters.

''Poziția țării noastre (de a lupta împotriva terorismului fără a ceda) rămâne neschimbată'', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Yoshihide Suga într-o conferință de presă, ca urmare a postării pe site-urile jihadiste a înregistrării, care este în curs de autentificare.

Potrivit guvernului de la Tokyo, jihadiștii au amenințat că-i vor ucide pe cei doi japonezi, despre care SI afirmă că sunt Kenji Goto Jogo și Haruna Yukawa, dacă nu va fi plătită o răscumpărare de 200 milioane de dolari în 72 de ore.

AGERPRES

Citește și:
Statul Islamic amenință cu executarea a doi ostatici japonezi și cere o răscumpărare de 200 milioane de dolari


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren