Japonia anunță un număr de zboruri cu avioane de luptă similar celui din timpul Războiului Rece

Japonia anunță un număr de zboruri cu avioane de luptă similar celui din timpul Războiului Rece

Forța aeriană a Japoniei a anunțat miercuri că numărul zborurilor sale cu avioane de luptă a atins un nivel ce nu a mai fost înregistrat de la Războiul Rece, în urmă cu trei decenii, în contextul în care bombardiere rusești survolează partea de nord a arhipelagului nipon și avioane de luptă chineze au fost observate în spațiul său aerian sudic, relatează Reuters. În ultimul an, avioanele japoneze s-au ridicat de la sol de 944 de ori, cu 16% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, a indicat Forța japoneză de autoapărare (SDF).

Este pentru a doua oară când se înregistrează cel mai mare număr de zboruri într-un interval de 12 luni, de la începerea statisticilor în domeniu, în 1958.

'Aceasta reprezintă o creștere semnificativă', a declarat purtătorul de cuvânt al SDF în cadrul unei conferințe de presă.

Deși nu indică o consecință directă a activităților militare ale Rusiei și Chinei, numărul zborurilor nipone arată totuși o intensificare a operațiunilor celor doi mari vecini ai Japoniei, notează agenția citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…