Japonia pregăteşte armata împotriva rachetelor nord-coreene

Japonia pregăteşte armata împotriva rachetelor nord-coreene

Ordinul ministerului Apărării Itsunori Onodera a fost dat pe 3 aprilie, însă nu a fost făcut public decât până în prezent din cauza riscului de a afecta discuţiile între Tokyo şi Phenian, reluate după o tăcere care a durat mai bine de un an, a transmis presa niponă.

„Ministrul Apărării a emis ordinul pe 3 aprilie până pe 25 aprilie pentru pregătirea în cazul oricăror noi lansări de rachete”, a declarat o sursă din interiorul guvernului japonez, citată de Reuters.

Presa locală a precizat că discuţiile între oficialii japonezi şi cei nord-coreeni, desfăşurate la Beijing în această săptămână, s-au încheiat fără un rezultat, ci doar cu acordul de a organizape viitor noi întâlniri.

Tensiunile între Coreea de Nord şi ţările vecine au crescut brusc după ce Phenianul a sfidat încă o dată comunitatea internaţională şi a ameninţat stabilitatea regională lansând două rachete Rodong e 26 martie, eveniment care a coincis cu o reuniune la Haga a preşedintelui Statelor Unite şi a omologilor lui din Coreea de Sud şi Japonia.

Rachetele au căzut în mare, reuşind să parcurgă o distanţă de 650 de kilometri, relatează Reuters. Distanţa maximă pe care o poate parcurge o rachetă Rodong este de aproximativ 1.300 de kilometri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…