Japonia pregăteşte armata împotriva rachetelor nord-coreene

Japonia pregăteşte armata împotriva rachetelor nord-coreene

Ordinul ministerului Apărării Itsunori Onodera a fost dat pe 3 aprilie, însă nu a fost făcut public decât până în prezent din cauza riscului de a afecta discuţiile între Tokyo şi Phenian, reluate după o tăcere care a durat mai bine de un an, a transmis presa niponă.

„Ministrul Apărării a emis ordinul pe 3 aprilie până pe 25 aprilie pentru pregătirea în cazul oricăror noi lansări de rachete”, a declarat o sursă din interiorul guvernului japonez, citată de Reuters.

Presa locală a precizat că discuţiile între oficialii japonezi şi cei nord-coreeni, desfăşurate la Beijing în această săptămână, s-au încheiat fără un rezultat, ci doar cu acordul de a organizape viitor noi întâlniri.

Tensiunile între Coreea de Nord şi ţările vecine au crescut brusc după ce Phenianul a sfidat încă o dată comunitatea internaţională şi a ameninţat stabilitatea regională lansând două rachete Rodong e 26 martie, eveniment care a coincis cu o reuniune la Haga a preşedintelui Statelor Unite şi a omologilor lui din Coreea de Sud şi Japonia.

Rachetele au căzut în mare, reuşind să parcurgă o distanţă de 650 de kilometri, relatează Reuters. Distanţa maximă pe care o poate parcurge o rachetă Rodong este de aproximativ 1.300 de kilometri.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat