Japonia: Puternic cutremur în sud-vestul țării, trei răniți (mass-media)

Japonia: Puternic cutremur în sud-vestul țării, trei răniți (mass-media)

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs în cursul nopții de duminică spre luni în sud-vestul Japoniei, unde s-a resimțit puternic, potrivit Agenției naționale de meteorologie, iar presa locală a anunțat că trei persoane au fost rănite, scrie AFP.

Seismul a avut loc la ora locală 02.52 (duminică, 17.52 GMT) în sudul prefecturii Otia, la o adâncime de 55,3 kilometri, lovind, de asemenea, regiunile învecinate Ehime și Kumamoto, a precizat Agenția de meteorologie.

Trepidațiile s-au resimțit într-o vastă zonă din insulele Kyushu — locul epicentrului — și Shikoku, precum și în sud-vestul insulei principale Honshu.

"Există riscul unor replici puternice în săptămânile următoare", a avertizat într-o conferință de presă Yohei Hasegawa, un meteorolog din cadrul agenției, care a precizat că "se pot produce alunecări de teren și prăbușiri în zona zguduită cel mai puternic", asupra căreia s-au abătut ploi violente în ultimele săptămâni.

Acest cutremur nu a fost urmat de alertă pentru tsunami.

Cel puțin trei persoane au fost rănite, potrivit agenției de presă Jiji care nu a oferit alte detalii.

La centrala nucleară Ikata, situată în prefectura Ehime, nu a fost semnalată nici anomalie, a informat operatorul Shikoku Electric Power.

Cele trei reactoare ale instalației sunt oprite în prezent, ca și restul din arhipelagul nipon, pentru reactualizare în conformitate cu normele mai stricte adoptate după accidentul de la Fukushima, din martie 2011.

Japonia este situată la joncțiunea a patru plăci tectonice și înregistrează anual circa 20% din cele mai violente cutremure din lume. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa