Japonia şi SUA lucrează la un submarin fără echipaj, capabil să rămână cufundat o lună

Japonia şi SUA lucrează la un submarin fără echipaj, capabil să rămână cufundat o lună

Asemănător cu sistemul electrochimic de la baterie, pila de combustie converteşte energia chimică în cea electrică prin consumarea unui combustibil prin oxidare. Astfel, se generează un curent continuu de joasă tensiune, care nu produce poluarea mediului şi care funcţionează fără vibraţii sau zgomote.

Cu o lungime de 10 metri, submarinul nu va avea echipaj uman la bord şi nici arme, fiind folosit exclusiv pentru misiuni de patrulare în mările din preajma Japoniei, confruntată în ultima perioadă cu diverse dispute teritoriale din cauza Chinei.

Ministerul japonez al Apărării a hotărât de curând să aloce aproximativ 2,6 miliarde de yeni (25 milioane de dolari), pentru următorii 5 ani, în vederea dezvoltării unui nou sistem de alimentare pentru submarine.

Cooperarea tehnologică dintre Japonia şi Statele Unite este un lucru obişnuit, mai ales dacă ţinem cont şi de sprijinul militar pe care administraţia de la Washington îl asigură japonezilor. Cu toate acestea, Germania este recunoscută ca fiind un lider mondial în dezvoltarea sistemelor de alimentare bazate pe pilă de combustie pentru submarine. Unul dintre cele mai sofisticate aparate submersibile dezvoltate de nemţi este 212A, alimentat de nouă celule PEM, capabile de a dezvolta fiecare între 30 şi 50 de kilowaţi.

Relaţiile dintre China şi Japonia s-au deteriorat constant în ultimele luni în principal din cauza unei dispute teritoariale asupra arhipelagului Senkaku, o regiune administrată de Tokyo, însă revendicată de Beijing.

Anul trecut, China s-a aflat la originea unui scandal diplomatic atunci când a declarat unilateral o zonă teritorială, care includea insulele Senkaku, drept o regiune proprie de apărare antieriană. Acţiunea a fost criticată imediat de Japonia, iar Statele Unite au încercat o intimidare a Beijingului prin trimitea unor avioane de recunoaştere în zonă.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro