Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Justiţia americană ordonă declasificarea unor documente privind atacurile cu avioane fără pilot

O Curte de Apel de la New York a ordonat, luni, administraţiei preşedintelui american Barack Obama să dea publicităţii documente care justifică atacurile cu avioane fără pilot împotriva unor suspecţi de terorism, inclusiv cetăţeni americani.

Justiţia americană ordonă declasificarea unor documente privind atacurile cu avioane fără pilot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o hotărâre de 56 de pagini, Curtea de Apel dă câştig de cauză cotidianului The New York Times, care solicită dreptul la aceste informaţii în virtutea legii americane privind libertatea presei. Cotidianul a fost susţinut în acest recurs de către puternica organizaţie americană de apărare a libertăţilor ACLU.

Cei trei judecători au apreciat în unanimitate că "reclamanţii nu au avut scopul de a contesta legitimitatea atacurilor cu avioane fără pilot, ci de a obţine informaţii asupra acestora".

Curtea de Apel a considerat că nu există "niciun motiv de a ţine în secret" informaţii care au fost deja citate în mai multe declaraţii publice, de aceea o mare parte a acestor documente pot fi publicate, iar Ministerul Justiţiei trebuie să le prezinte jurnaliştilor.

Această decizie este contrară unei hotărâri din ianuarie 2013, care a dat câştig de cauză Guvernului american, apreciind că prin refuzul de a declasifica informaţii, el nu a încălcat legea privind libertatea presei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Alex Dima, reporterul de la ProTV cu care Dragnea s-a purtat ca o jigodie a postat tot filmulețul!

2 Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului: „Ca cetățen a cărui viață și carieră au fost distruse de DNA condusă de …

3 VIDEO N-au avut curaj! Kovesi a ieșit de la audieri! Declarații INCENDIARE despre Ghiță!

4 VIDEO Dragnea, atac josnic la un jurnalist ProTV! Dementule, de ce nu te internezi la Bălăceanca dacă tot ai o…

5 BRRR! Liviu Avram / Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care d…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X