Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Justiţia americană ordonă declasificarea unor documente privind atacurile cu avioane fără pilot

O Curte de Apel de la New York a ordonat, luni, administraţiei preşedintelui american Barack Obama să dea publicităţii documente care justifică atacurile cu avioane fără pilot împotriva unor suspecţi de terorism, inclusiv cetăţeni americani.

Justiţia americană ordonă declasificarea unor documente privind atacurile cu avioane fără pilot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o hotărâre de 56 de pagini, Curtea de Apel dă câştig de cauză cotidianului The New York Times, care solicită dreptul la aceste informaţii în virtutea legii americane privind libertatea presei. Cotidianul a fost susţinut în acest recurs de către puternica organizaţie americană de apărare a libertăţilor ACLU.

Cei trei judecători au apreciat în unanimitate că "reclamanţii nu au avut scopul de a contesta legitimitatea atacurilor cu avioane fără pilot, ci de a obţine informaţii asupra acestora".

Curtea de Apel a considerat că nu există "niciun motiv de a ţine în secret" informaţii care au fost deja citate în mai multe declaraţii publice, de aceea o mare parte a acestor documente pot fi publicate, iar Ministerul Justiţiei trebuie să le prezinte jurnaliştilor.

Această decizie este contrară unei hotărâri din ianuarie 2013, care a dat câştig de cauză Guvernului american, apreciind că prin refuzul de a declasifica informaţii, el nu a încălcat legea privind libertatea presei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 AVERTISMENT În România este în plină desfășurare jaful secolului. Un grup infracțional organizat, susținut de …

3 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

4 VIDEO Dragnea, enumerat de New York Times printre DICTATORII din întreaga lume, cu Maduro și Kim Jong-un!

5 Document. Voi vedeți cum i adresează Dorneanu lui Dragnea? Cât de râmă poate să fie cineva să facă așa ceva?

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?