Kadîrov vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Ceceniei pentru a pleca în Donbas

Kadîrov vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Ceceniei pentru a pleca în Donbas

Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov s-a declarat marţi dispus să demisioneze pentru a-i ajuta pe rebelii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, care formează împreună Donbas, în estul Ucrainei, relatează postul rus de televiziune Rossia 24, în pagina electronică.

"Intenţionez să-l rog pe preşedintele (rus Vladimir Putin) să mă lase să plec din această funcţie, pentru a merge în Donbas să apăr interesele cetăţenilor care luptă acolo", a declarat el, într-un interviu pentru postul NTV.

De asemenea, Kadîrov a menţionat că nu este îngrijorat de decizia autorităţilor de la Kiev de a deschide un dosar penal împotriva sa.

"Kievul poate spune orice, noi vom lua măsuri similare", a declarat liderul cecen.

Serviciul de securitate ucrainean a lansat săptămâna trecută o anchetă împotriva lui Kadîrov pentru ameninţări la adresa unor deputaţi ucraineni.

La rândul său, preşedintele Ceceniei a declarat că va lansa o procedură penală împotriva a trei deputaţi din Ucraina, care au pledat în repetate rânduri pentru destabilizarea situaţiei în Rusia.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /