Kerry îl felicită pe Lavrov, la 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste

Kerry îl felicită pe Lavrov, la 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste

Secretarul de stat american John Kerry l-a felicitat duminică, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe omologul său rus Serghei Lavrov, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, eveniment sărbătorit cu mare fast sâmbătă la Moscova.

În cadrul dialogului telefonic, care a avut loc la 'inițiativa părții americane', Kerry a 'subliniat contribuția imensă a poporului rus și cea a altor popoare ale Uniunii Sovietice la înfrângerea fascismului', a indicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat preluat de AFP.

La rândul său, Serghei Lavrov a indicat că, 'în Rusia, a fost onorată memoria luptei comune a aliaților împotriva Germaniei lui Hitler'.

Președintele rus Vladimir Putin a mulțumit sâmbătă 'popoarelor Marii Britanii, Franței și SUA pentru contribuția lor la victoria' din 1945, în cadrul unui discurs ținut în Piața Roșie, unde a avut loc o grandioasă paradă militară.

Occidentalii au boicotat ceremoniile de la Moscova, în semn de protest față de implicarea Rusiei în conflictul ucrainean, festivitățile din capitala rusă desfășurându-se în prezența liderilor din fostele republici sovietice și din numeroase țări emergente, precum China și India.

Cancelarul german Angela Merkel s-a deplasat totuși duminică la Moscova pentru a aduce un omagiu soldaților sovietici căzuți în Al Doilea Război Mondial și pentru a discuta cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina.

Potrivit comunicatului amintit al diplomației ruse, Kerry și Lavrov 'au convenit asupra organizării în viitorul apropiat a unei întâlniri pentru a fi discutate eventuale acțiuni comune ale Rusiei și SUA, care să ajute la reglementarea diferitelor conflicte, și pentru a examina relațiile bilaterale'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă