Kerry/Ucraina: SUA iau în considerare adoptarea de noi sancțiuni contra Rusiei

Kerry/Ucraina: SUA iau în considerare adoptarea de noi sancțiuni contra Rusiei

Statele Unite și aliații lor analizează posibilitatea adoptării de noi sancțiuni contra Rusiei pentru rolul jucat în criza din estul Ucrainei, rol prin care se subminează acordul de încetare a focului convenit cu mediere europeană, a declarat sâmbătă, la Londra, secretarul de stat american John Kerry, potrivit Reuters.

''Rusia s-a angajat în ultimele zile într-un proces absolut cinic și ciclic. Discutăm despre sancțiuni suplimentare, despre eforturi suplimentare și cred că în următoarele zile oamenii se vor convinge că noi nu vom lua parte la acest joc și la acest tip de comportament absolut laș'', a spus Kerry, în timpul întrevederii sale cu ministrul de externe britanic Philip Hammond.

Kievul a acuzat vineri Moscova că trimite noi tancuri și trupe în estul Ucrainei, în pofida armistițiului de la Minsk care a intrat în vigoare duminica trecută. Moscova nu a răspuns imediat acuzației, însă a negat întotdeauna că forțele sale armate ar fi implicate în luptele din Ucraina, notează Reuters.

Washingtonul a avertizat vineri Rusia că sprijinul acordat în continuare separatiștilor care luptă în Ucraina reprezintă o amenințare directă pentru 'ordinea mondială modernă'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...