Kievul susține că 700 de militari ruși au intrat în Ucraina pentru a-i ajuta pe separatiști

Kievul susține că 700 de militari ruși au intrat în Ucraina pentru a-i ajuta pe separatiști

Autoritățile ucrainene au afirmat că două grupuri de militari ruși, formate în total din 700 de persoane, au intrat luni în Ucraina pentru a-i ajuta pe rebelii proruși din Estul separatist, relatează AFP.

"În această dimineață (n.r. — luni), două grupuri ale forțelor armate ale Federației Ruse au trecut frontiera" în partea aflată sub controlul rebelilor, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, precizând că fiecare dintre aceste grupuri numără 'de la 300 la 350 de soldați'.

Ucraina și țările occidentale acuză de mai multe luni Rusia că a desfășurat trupe regulate în estul acestei țări, afectat de un conflict armat cu rebelii proruși soldat cu peste 4.800 de morți de la izbucnirea sa în aprilie 2014.

Potrivit ultimelor estimări ale Kievului, peste 8.500 de soldați ai armatei ruse se aflau în Estul separatist la mijlocul lunii ianuarie. Rusia a negat întotdeauna orice implicare în conflictul din statul vecin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...