Lavrov: Pozițiile SUA și Rusiei în problema luptei împotriva Statului Islamic sunt "destul de apropiate"

Pozițiile Rusiei și SUA în problema luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) "sunt destul de apropiate", a estimat, duminică, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, la finalul întrevederii sale cu omologul american John Kerry, în marja celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează agenția de presă TASS.

"Pozițiile sunt destul de apropiate. John Kerry a confirmat astăzi că singurul obiectiv al SUA și al coaliției înființate de ele este lupta împotriva teroriștilor și împotriva grupării Statul Islamic. Acesta este și obiectivul nostru. Singurul lucru ce nu reușește în planul apropierii pozițiilor îl constituie concluziile practice trase din acest obiectiv comun", a spus Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a subliniat că acțiunile "trebuie să fie construite în baza fermă a Cartei ONU, cu acordul statelor corespunzătoare și cu sprijinul Consiliului de Securitate al ONU".

"SUA consideră că membrii coaliției pe care o conduc nu au nevoie de o asemenea aprobare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru este, în opinia noastră, o încălcare garantată a dreptului internațional", a subliniat Lavrov.

Cu toate acestea, șeful diplomației ruse a declarat că "există dorință de a coopera, atât pe linia diplomațiilor, cât și pe linia militarilor". "Cu cât mai mult și mai regulat vor fi discutate aceste probleme la nivel de profesioniști, cu atât mai simplu va fi să fie rezolvată una dintre cele mai complicate probleme cu care ne confruntăm", a conchis Serghei Lavrov. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri