Legislativul de la Beijing a adoptat legislația antiteroristă, prima de acest fel în China

Legislativul de la Beijing a adoptat legislația antiteroristă, prima de acest fel în China

Legislativul chinez a votat duminică în unanimitate prima lege antiteroristă din această țară, în încercarea de a răspunde intensificării terorismului în interiorul țării și de a contribui la securitatea mondială, transmite agenția oficială de știri Xinhua, care nu oferă detalii cu privire la conținutul documentului adoptat. 

Potrivit Xinhua, "noua lege intervine într-un moment delicat pentru China și pentru întreaga lume — atacurile teroriste din Paris, explozia unui avion de pasageri al unei companii ruse deasupra Egiptului și uciderea brutală de ostatici, comisă de gruparea extremistă Statul Islamic — care pun în alertă omenirea în legătură cu pericolul în creștere al amenințării teroriste".

Agenția EFE, care califică noua lege drept "un text controversat care oferă competențe extinse guvernului", relatează că legislația antiteroristă impune un control strict asupra mass media și asupra internetului și pune în pericol proprietatea intelectuală a companiilor străine care operează în China.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

4 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România