Libia: Liderul jihadist Mokhtar Belmokhtar, ucis într-un bombardament american (guvernul de la Tobruk)

Libia: Liderul jihadist Mokhtar Belmokhtar, ucis într-un bombardament american (guvernul de la Tobruk)

Liderul jihadist algerian Mokhtar Belmokhtar, afiliat organizației Al Qiada, a fost ucis într-un bombardament american în Libia, a anunțat duminică seară guvernul libian instalat la Tobruk, recunoscut de comunitatea internațională, potrivit AFP.

"Avioane americane au desfășurat o operațiune care s-a soldat cu moartea lui Mokhtar Belmokhtar și a unui grup de libieni care aparțineau unei organizații teroriste din estul Libiei", a informat guvernul interimar într-un comunicat dat publicității pe pagina sa de Facebook.

Lovitura aeriană a avut loc "după consultări cu guvernul interimat libian", a subliniat comunicatul.

Cu câteva ore mai devreme, la Washington, Pentagonul a anunțat că armata americană a desfășurat lovituri în cursul nopții de sâmbătă spre duminică asupra unei ținte "teroriste legată de Al Qaida" în Libia.

Niciun detaliu suplimentar nu a fost comunicat de purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Steve Warren, în legătură cu subiectul acestei operațiuni duse la îndeplinire într-o regiune în care Washingtonul a trimis drone în trecut.

La jumătatea lunii mai, Mokhtar Belmokhtar a reafirmat fidelitatea grupului său, Al-Mourabitoun, față de Al Qaida și a dezmințit trecerea în subordinea Statului Islamic (SI) proclamată de alt lider, lăsând să se întrevadă serioase neînțelegri în ierarhia mișcării jihadiste.

Libia este cufundată în haos după prăbușirea, în 2011, a regimului Muammar Gaddafi și milițiile fac aici legea. Fajr Libya a cucerit, în 2014, Tripoli, forțând guvernul recunoscut de comunitatea internațională, precum și parlamentul, să se exileze la Tobruk, în estul țării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 Scandal sexual în handbalul românesc

4 De citit!

5 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…