Libia: Zeci de morți și răniți în urma unui atentat împotriva unui centru al poliției

Libia: Zeci de morți și răniți în urma unui atentat împotriva unui centru al poliției

Zeci de persoane au fost ucise și rănite joi în Libia, în urma unui atentat cu mașină-capcană comis joi împotriva unui centru de instruire al poliției din orașul Zliten, situat la 160 de kilometri est de Tripoli, potrivit informațiilor din mass-media libiană, citată de AFP. Conform agenției de presă Lana, apropiată guvernului recunoscut de comunitatea internațională, atentatul s-a soldat cu cel puțin 15 morți și peste 30 de răniți. Agenția rivală, fidelă guvernului nerecunoscut, a indicat că atacul a făcut 50 de morți și peste 120 de răniți.

În același timp, canalul de televiziune Al-Arabiya, citat de RIA Novosti și TASS, a indicat că cel puțin 46 de persoane au fost ucise în urma acestui atentat, precizând că peste 100 de persoane participau la o instruire militară în momentul atacului.

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat, dar gruparea jihadistă Statul Islamic, ce activează din 2014 în Libia, a revendicat până în prezent mai multe atacuri comise pe teritoriul libian, unde câștigă teren, profitând de haosul creat în această țară după înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în 2011. În prezent, Libia are două guverne — unul recunoscut la nivel internațional și care s-a refugiat la Tobruk (est) și altul pro-islamist, în capitala Tripoli.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…