Lui Barack Obama i-a fost refuzat cardul bancar. Reacţia preşedintelui SUA

Lui Barack Obama i-a fost refuzat cardul bancar. Reacţia preşedintelui SUA

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a comentat un incident în care cardul său bancar a fost refuzat la un restaurant din New York, precizând, în cursul unei conferinţe în care a anunţat măsuri privind siguranţa tranzacţiilor financiare, că este "la zi cu plata facturilor".

Barack Obama a luat masa cu soţia sa, Michelle, la sfârşitul lunii septembrie, la Restaurantul "Estela", în New York, unde liderul american se afla pentru reuniunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Însă, în momentul achitării notei, preşedintele SUA a descoperit că aparatul i-a refuzat cardul bancar, relatează CBS News.

"Cardul meu nu a fost acceptat, bănuiesc că nu îl utilizez suficient de frecvent. Oamenii se gândeau că este vorba de o fraudă sau ceva de genul", a spus Obama într-o conferinţă desfăşurată vineri la Oficiul de Protecţie a Consumatorilor Financiari.

"Am încercat să îi explic ospătarului: «Nu ştiu ce să spun, dar cred că sunt la zi cu plata facturilor»", a continuat Obama, precizând că nota de la restaurant a fost achitată până la urmă cu cardul soţiei sale.

Referindu-se la fraudele financiare care vizează cetăţeni americani, Obama a adăugat: "Chiar şi eu sunt afectat de astfel de situaţii".

Preşedintele Obama a semnat vineri o ordonanţă executivă care prevede măsuri pentru siguranţa tranzacţiilor financiare.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României