Lumea începe să înțeleagă amenințarea extremismului islamist (Netanyahu)

Lumea începe să înțeleagă amenințarea extremismului islamist (Netanyahu)

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marți că liderii din lumea întreagă au început să înțeleagă amenințarea reprezentată de extremismul islamist după atentatele de săptămâna trecută din Franța, soldate cu 17 morți, relatează AFP.

'Cred că majoritatea (dintre ei) înțeleg — sau cel puțin au început să înțeleagă — că terorismul practicat de islamul extremist reprezintă o amenințare clară și reală pentru pace în lumea în care trăim', a afirmat premierul israelian la Ierusalim, într-un discurs rostit la funeraliile celor patru evrei uciși vineri la Paris, în urma unui atac într-un magazin de produse evreiești.

La rândul său, ministrul francez Segolene Royal a afirmat marți, la Ierusalim, că antisemitismul 'nu-și are locul în Franța' și a exprimat 'determinarea fermă' a guvernului francez de a combate actele vizându-i pe evrei.

'Antisemitismul nu-și are locul în Franța', a reiterat Segolene Royal, care și-a reprezentat țara la funeraliile celor patru evrei uciși vineri în Paris, în urma luării de ostatici de către teroristul Amedy Coulibaly. 'Vreau să vă asigur de determinarea fermă a guvernului francez împotriva tuturor formelor de antisemitism', a adăgat ea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății