Lumea începe să înțeleagă amenințarea extremismului islamist (Netanyahu)

Lumea începe să înțeleagă amenințarea extremismului islamist (Netanyahu)

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marți că liderii din lumea întreagă au început să înțeleagă amenințarea reprezentată de extremismul islamist după atentatele de săptămâna trecută din Franța, soldate cu 17 morți, relatează AFP.

'Cred că majoritatea (dintre ei) înțeleg — sau cel puțin au început să înțeleagă — că terorismul practicat de islamul extremist reprezintă o amenințare clară și reală pentru pace în lumea în care trăim', a afirmat premierul israelian la Ierusalim, într-un discurs rostit la funeraliile celor patru evrei uciși vineri la Paris, în urma unui atac într-un magazin de produse evreiești.

La rândul său, ministrul francez Segolene Royal a afirmat marți, la Ierusalim, că antisemitismul 'nu-și are locul în Franța' și a exprimat 'determinarea fermă' a guvernului francez de a combate actele vizându-i pe evrei.

'Antisemitismul nu-și are locul în Franța', a reiterat Segolene Royal, care și-a reprezentat țara la funeraliile celor patru evrei uciși vineri în Paris, în urma luării de ostatici de către teroristul Amedy Coulibaly. 'Vreau să vă asigur de determinarea fermă a guvernului francez împotriva tuturor formelor de antisemitism', a adăgat ea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

4 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător