Lumea începe să înțeleagă amenințarea extremismului islamist (Netanyahu)

Lumea începe să înțeleagă amenințarea extremismului islamist (Netanyahu)

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marți că liderii din lumea întreagă au început să înțeleagă amenințarea reprezentată de extremismul islamist după atentatele de săptămâna trecută din Franța, soldate cu 17 morți, relatează AFP.

'Cred că majoritatea (dintre ei) înțeleg — sau cel puțin au început să înțeleagă — că terorismul practicat de islamul extremist reprezintă o amenințare clară și reală pentru pace în lumea în care trăim', a afirmat premierul israelian la Ierusalim, într-un discurs rostit la funeraliile celor patru evrei uciși vineri la Paris, în urma unui atac într-un magazin de produse evreiești.

La rândul său, ministrul francez Segolene Royal a afirmat marți, la Ierusalim, că antisemitismul 'nu-și are locul în Franța' și a exprimat 'determinarea fermă' a guvernului francez de a combate actele vizându-i pe evrei.

'Antisemitismul nu-și are locul în Franța', a reiterat Segolene Royal, care și-a reprezentat țara la funeraliile celor patru evrei uciși vineri în Paris, în urma luării de ostatici de către teroristul Amedy Coulibaly. 'Vreau să vă asigur de determinarea fermă a guvernului francez împotriva tuturor formelor de antisemitism', a adăgat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…